30 Eylül 2013 Pazartesi

FIAT 500 L - GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ Mİ?

Fiat 500 deyince aklınıza küçük, arka koltukları olmasına rağmen 2 kişilik diyebileceğiniz bir araç hayal ediyorsunuz değil mi? Ancak isminin sonuna eklenen L takısı bu aracın boyutları hakkında size fikir veriyor. Böylece hem trafikte fark edilebilir oluyor hem de rahatlıktan ödün vermiyorsunuz. 
Otomobil üreticileri artık niş tasarımlarını herkesin kullanımına sunmanın yolunu Fiat 500 L, Mini Countryman gibi araçlar yaparak buldular. Ben de 500 L yi gerçekten de vaat ettiklerini verip vermediğini görmek için test ettim.


Otomobilin ön ve arka görünümü Fiat 500 ün izlerini taşımakla beraber kendine özgü stilini de içeriyor. Çift renkli ön tamponda sis farları, tamponun hemen üzerinde de yuvarlak sinyaller bulunuyor. Arka farlar ise iki yan tarafta çıkıntılı şekilde bulunuyor. Aracın boyu 4.2, eni 1.8 metre...Yani 500 modelinden 70 cm daha uzun 17 cm daha geniş. 
Otomobilin tasarımsal çekiciliği iç mekanda da devam ediyor. İç mekan rengini farklı renklerle kombine edebiliyorsunuz, siyah veya beyaz gibi.. Malzeme kalitesi ne çok iyi ne çok kötü. İç mekanda yeterince eşya gözü olması pozitif bir özellik. Ortada 5 inch lik bir ekran bulunuyor. Bu ekran dokunmatik ve sisteme Bluetooth, USB, AUX, ve Beats Audio HiFi dahil. Sistemin ses kalitesi oldukça iyi seviyede. 
Ön ve arka koltuklarda oturanların yeterince alana sahip olduğunu söyleyebiliriz. Arka koltukların da yatabiliyor ve ileri geri hareket edebiliyor oluşu bu aracın ekstra özelliklerinden. Böylece sis istediğiniz yerde istediğiniz hacmi yaratabiliyorsunuz. 


Aracın süspansiyonları çok sert değil. Konforlu yolculuklar sizin için uzak değil. Ancak bunun bedelini yol tutuş kaybı olarak ödüyorsunuz. Araç zaten bu konuda iddialı değil ancak ESP sistemi zaten bu tip durumlar için var. Ayrıca araçtaki Traction Plus sistemi de yol dışına çıkıldığında (sert arazi değil tabii ki) sizin zorlanmamanızı sağlıyor. 


Araçta 1.6 L multijet bir makina görev almış. 3750 Devirde 105 HP, 1750 Devirde 320 Nm tork üreten bu aracın kasayı kaldıramamak gibi bir sorunu yok. araç 1400 KG a yakın olmasına rağmen 11 sn de 100 km sürate çıkan araç fabrika verisi olarak 175 km sürate çıkabiliyor. Tabiki ben son sürati denemedim ancak 11 sn de 100 km ye ulaşabildik. Sürüş süresince ortalama tüketim 6.6 litre oldu ki bence bu araç için gayet makul... Dediğim gibi araç 1400 kg...










Otomobil Blog Turkiye
Otomobil Blog Türkiye
Fiat 500 Blog
Fiat 500 L

3 yorum:

  1. opel ve chevrolet yedek parcaları https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.parcapaketi.com%2F&ei=Ag6wUoLAAs2thQfk84HoBg&usg=AFQjCNGzf6Al6tNDVPV46LSoXd9lnZ046w&sig2=hUgPZVxcsAFx7TIgnuuACw&bvm=bv.57967247,d.ZG4

    YanıtlaSil
  2. www.kaclitreyakar.com da bu araca ait yakıt tüketimi bilgilerini bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil